Hírek

Bamako – megérkeztünk

Varga Kristóf

2012.09.09

Botrányosra sikerült a beérkezésünk. De nemcsak nekünk.

A szállodához érkezve a fentartott parkolóhelyünkre nem engedett be a biztonsági őr. Felbőszülten mentem a főszervezőkhöz, hogy mindenképpen szóljanak ezeknek a hülyéknek, mert ha el kell mennünk, kellemetlen lesz az embereknek minket keresgélni, főleg ha erősen megy a hasuk.

Nekem esett ordítva a Debrecenben fogorvosként végzett és hazánkban praktizáló mali fiunk, hogy mit képzelek magamról, ha így beszélek adjam vissza a diplomámat és szégyelljem magam, és otthagyott. Kicsit értetlenül álltam megszégyenülten a tömeg előtt és annyit kérdeztem, hogy most ez mi volt.

Mali barátunk, akinek a teljes mezőny nagyon sok eurót átutalt mindenféle címszóval, szándékosan nem foglalta le szállásunkat, és amikor Gabi visszakérte volna a nekünk rengeteg 350 eurót, mosolygott és közölte, hogy nem. Pali és Feri is beleszóltak akkor már, és megkérdezték mali doktorunkat, hová lett a fejenként beszedett 125 euró, amit vízumra költött (határon vásárolt ár 20! Euró/fő), az autónként átutalt 145 euró (eredeti ár 20 Euró/autó), és különben is hol van a biztosítás. Mali dokink a főszervezők irányába mutogatott. Feri megérintette a vállát, hogy rendben beszéljük meg a főszervezőkkel. Ordításban kitörve akart elvitetni bennünket a rendőrökkel, mondván Ő otthon van és mi pedig nem.

Pali kérte még egyszer, hogy számoljon el a pénzünkkel, de cserébe édesanyjának nevével emlegetett obszcén kifejezéseket kellett hallgatnia Fekete Pákó stílusában.

Így a csapat a záró bulin sem igazán képviseltette magát.

Hazaút előtti pakolás. Az egyik autó meghalt. Egyedül kell visszaindulnunk.
Erről és sok más kiegészítésről később számolunk be…

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább