Hírek

Tréning a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal

Varga Kristóf

2013.03.09

Mentőkutyás egységünk 2012.03. 2-3-án a Pest Megyei Kutató -Mentő Szolgálattal közös tréninget tartott a Hajdúszoboszlói rompályán.

Rövid beszámoló egységünk vezető kiképzőjétől:

Nagyon vártuk ezt a hétvégét, mert egy igazán profi csapattal dolgozhattunk együtt, akik a mentőkutyák képzése terén igen komoly szakmai háttérrel és eredményekkel rendelkeznek.
Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, nem volt ami elrontsa a hangulatunkat. Mindenkit egy cél vezérelt: Mentőkutyázni! A mi kis lelkes csapatunk minden tagja részt tudott venni, haladó és kezdő kutyáink egyaránt.

  A még kezdő kutyák esetében a motiváció fontosságára fektettünk nagy hangsúlyt, illetve a jelzések (ugatás) erősítésére. Egyszerű kis feladatokat kaptak a kutyusok, és rengeteg dicséretet! A haladó szinten lévőknél már komolyabb kereséseket kellett megoldani, több személy elrejtésével, és nehezebb terepviszonyok között kellett dolgozniuk. Nagyon izgalmas és érdekes szituációkat láthattunk!  Második nap a keresési gyakorlatok mellett kutyáinkat kipróbálhattuk Alpin technikai feladatokban is. Kötélpályán, magasban, kézről-kézre átadva a kutyát szoktattuk őket a különféle élethelyzetekhez. A mentési szituációk változatosságára készítettük fel kutyáinkat, melyben minden kutyánk remekül helyt állt, pedig számukra sok ismeretlen dologgal találkoztak.
Az esti bográcsolás lehetőséget adott a szituációk átbeszélésére, élmény beszámolókra, tapasztalatcserére. Tanultunk, és láttunk is számunkra új dolgokat, hasznosan telt el ez a két nap, és reméljük még sok ilyen kellemes hétvégében lesz még részünk! “

Gratulálunk a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakembereinek és mentőkutyáinak munkájukhoz és köszönjük a a megtisztelő közös tréninget.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább