Hírek

A rendkívüli időjárás viszonyok miatt a DEKOM is folyamatos készültséget tartott.

Varga Kristóf

2013.03.16

Március 15-én a rendkívüli időjárási helyzetben a DEKOM csapata is folyamatos készültséget tartott. Az Országos Mentőszolgálat Észak- alföldi Régiójának és a Hajdú- Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére 8 terepjáró műszaki és orvosi személyzettel állt készenlétben. 2 terepjáró Nyíregyháza környékén, 2  Debrecen térségében, 2 autó Derecske-Kaba-Püspökladány-Berettyóújfalu térségében és 2 járművünk Eger környékén teljesített szolgálatot.

A legtöbb munka a Püspökladány-Báránd vonalon akadt, ahol a derékba tört beton villanyoszlopok és az azokról leszakadt vezetékek megbénították a térség elektromos hálózatát, telekommunikációs rendszerét és a vízellátást. A nehéz útviszonyok mellett sikerült több aggregátort beállítani. Így a Pszichiátriai Gondozottak Intézetében is, ahol a több napra elegendő élelmiszerrel (150 fő) megrakott hűtőszekrényeket üzemeltette, illetve a fűtésrendszer beindításával több órán keresztül tartotta a fűtést a DEKOM aggregátora.

Egy a nagy szélnyomás miatt életveszélyessé vált tetőszerkezetű ház biztosításában is segédkezett csapatunk.

Az esti órákban Hosszúháton eltűnt értelmi fogyatékos beteg keresésére indult a DEKOM Mentőegysége, de kiérkezésükig a közelben bóklászó hölgyet a Gondozó Intézet ápoló személyzete megtalálta, az igen hideg éjszaka előtt.

 

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább