Hírek

Sarudi csapattréning és vízi-mentési gyakorlat

Edit Gyapjas

2018.05.15

A DEKOM 2013. 08. 28-31. között a Tisza-tó mellett Sarudon, az Eurostrand Camping és Ifjúsági Tábor területén rendezte meg szokásos éves vízi-mentési gyakorlatát, mely az önkéntesek képzése mellett a tagok számára csapatépítő tréning, és szinten tartó továbbképzés volt. Vendégoktatónk a Hajdú Rendészeti Sportegyesület is aktívan részt vett a programunkon.

Az oktatáson sor került fegyveres erőkkel történő közös bevetés szimulálására, melynek alapja az Egyiptomban, Szíriában kialakult konfliktushelyzetben való lehetséges egészségügyi és humanitárius segítségnyújtás volt.

A továbbképzés kiterjedt a vízből történő kimentésre, a víz és vízpartok veszélyeinek elhárítására. Mentőhajó bevonása mellett a hallgatók elsajátíthatták  az elsősegélynyújtás alapjait (mentőhívás-segélykérés, vérzéscsillapítás, alapszintű újraélesztés stb.), illetve az árvízi védekezési feladatok kitelepítési és mentési technikáit, a mentési-keresési feladatokat.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább