Hírek

Buszbaleset az M3-as autópályán – 2016

Edit Gyapjas

2018.05.23

2016. december 17-én, szombat éjszaka egy turistabusz borult az oldalára az M3-as autópályán, Mezőkövesd és Mezőkeresztes között. A szörnyű balesetben hárman azonnal, ketten pedig később kórházban haltak meg. Hegedűs Gábor, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoport kutyás mentőegységének vezetője és dr. Kolozsvári Bence, a debreceni egyetem szemész orvosa a helyszínen volt a baleset bekövetkeztekor. Az orvos 30-40 sérültet látott el, köztük azt az édesanyát is, akinek a kisfia meghalt a balesetben, Gábor pedig az autókat nézte át, hogy köztük van-e olyan sérült, akit el kell látni, vagy ki kell szabadítani. A jelen lévő segítők exkluzív interjút adtak a Tényeknek.

„Horrorisztikus látvány fogadott bennünket.” – nyilatkozta Hegedűs Gábor, a DEKOM mentőcsapatának tagja.

Barátjával, egy szemész orvossal Budapestről utaztak haza Debrecenbe. Nem sokkal előttük történt a szörnyű buszbaleset. Szirénával áthajtottak a feltorlódott kocsisoron, és jelezték, hogy tudnának segíteni.

A baleset kárhely parancsnoka a speciális mentőt azzal bízta meg, hogy az összetört autókat nézze át, ő azonnal felhívta egyik orvos barátját. A debreceni egyetem szemészorvosát pedig azonnal a mentőkhöz küldték, hogy a sérülteken segítsen.

Az eset mindkettőjüket megviselte. A két férfi azt mondta, hogy majdnem egy héttel a tragédia után is, minden nap eszükbe jut a baleset, és persze ha hasonló esettel találkoznának, ugyan úgy segítenének.

Az interjút az alábbi linken tekinthetik meg:

https://tenyek.hu/belfold/226926_megrazo-vallomas-a-busztragediarol.html

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább