Hírek

Családi kötelék

Edit Gyapjas

2018.05.24

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport Egyesület a „Családi kötelék” című EFOP-1.2.1-15-2016-00018 azonosító számú projektben 40 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek célja a családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javítása, a családi élettel kapcsolatos negatív jelenségekkel szembeni prevenció megvalósítása, valamint az országos szemléletváltás előmozdítása, a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban.
A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport Egyesület 2017. február 01. és 2019. február 01. között valósítja meg Sáp településen a „Családi kötelék” című projektjét.

A projekt megvalósítása hozzájárul a család társadalmi szerepének megerősítéséhez, a családi kohézió növeléséhez, a családok életvezetési kompetenciáinak fejlesztéséhez, elősegítve a fiatalok családi életre való felkészülését, ösztönözve a generációkon átívelő együttműködést, valamint életvezetési és egészségfejlesztési, valamint mentális egészséggel összefüggő támogató szolgáltatásokkal segíti a krízishelyzet megelőzését és támogatja a már krízishelyzetbe került családokat.
A DEKOM pályázata a harmonikus családi életre, a családok összefogására, családbarát közös programok, rendezvények szervezésére, a gyermekvállalás népszerűsítésére irányul.
A projektben az alábbi szakmai tevékenységek valósulnak meg:
– A családalapítás előtt álló fiatalok és fiatal szülők felkészítése a családi életre, a konfliktuskezelési, életviteli, életvezetési, válságkezelési, kompetenciáik erősítésével.
– A munka és a család összeegyeztethetőségével kapcsolatos ismeret és kompetencia-fejlesztés.
– A nemzedékek közti együttműködés erősítése, a családon belül a generációk közti együttműködés javításával, az idősebb generáció aktívabb bevonásának elősegítésével.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább