Hírek

Nem hétköznapi dolgokat tanulhattak meg a debreceni orvosjelöltek – 2017

Edit Gyapjas

2018.05.24

Egyesületünk a külföldi és hazai mentések, adományosztás, egészségügyi szűrések mellett fontos feladatának tekinti az orvostanhallgatók felkészítését és bevonását a karitatív munkába. A két féléves tantárgy keretein belül a hallgatók a különleges körülmények, katasztrófa- és háborús helyzetekben történő orvosi és egészségügyi tevékenységet. Az oktatás mellett több szakirányban folyamatos kutatómunka folyik, melyek elősegítik a speciális beavatkozások minél pontosabb kivitelezését, koordinálását.

A 2017-es évben a tantárgy gyakorlati oktatása május 5-6-án került megrendezésre. A gyakorlaton a hallgatók több olyan élethelyzettel szembesülnek az egészségügyi ellátás során, mellyel szimulálják a „nem kórházi” körülmények jelentette nehézségeket az orvosi munkában.

A gyakorlat épít a fegyveres konfliktusok, katasztrófahelyzetek során kialakult környezeti és pszichés megterhelésekre, mely problémákkal az első ellátó mentőszemélyzet illetve orvos találkozik először.
Az orvostanhallgatók szembesülhetnek a katasztrófa következményeként menekülő tömegek jelentette egészségügyi, szociális problémáival.

Ebben az évben is, az előző évekhez hasonlóan, csatlakozott az oktatáshoz a Hajdú Rendészeti Sportegyesület, akik a hallgatókat az esetlegesen egészségügyi szervet ért támadások elhárítására, annak kezelésére készítették fel.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Köszönetnyilvánítás

Ilka Kovács

2018.08.10

A Marnevall Kft. is részt vesz az életmentő kisbusz vásárlási kampányában! A magánszemélyek támogatása mellett Egyesületünk debreceni cégeket is megkeresett a gyűjtéssel kapcsolatban. Nagy örömünkre szolgál, hogy Markovits László, a Marnevall Kft. ügyvezetője 500.000 […]

Tovább

2018.07.01. – Idős eltűnt hölgy keresésében vettünk részt

Ilka Kovács

2018.07.26

2018.07.01.-én érkezett risztás az MMSZOSZ-től Egyesületünk irányába egy idős hölgyel kapcsolatban, aki 2018.06.28.-án délután otthonából ismeretlen helyre távozott, nagy mennyiségű gyógyszert vitt magával. Csapatunk készenlétben volt, azonban aznapra felfüggesztették a […]

Tovább