Hírek

Nem hétköznapi dolgokat tanulhattak meg a debreceni orvosjelöltek – 2017

Edit Gyapjas

2018.05.24

Egyesületünk a külföldi és hazai mentések, adományosztás, egészségügyi szűrések mellett fontos feladatának tekinti az orvostanhallgatók felkészítését és bevonását a karitatív munkába. A két féléves tantárgy keretein belül a hallgatók a különleges körülmények, katasztrófa- és háborús helyzetekben történő orvosi és egészségügyi tevékenységet. Az oktatás mellett több szakirányban folyamatos kutatómunka folyik, melyek elősegítik a speciális beavatkozások minél pontosabb kivitelezését, koordinálását.

A 2017-es évben a tantárgy gyakorlati oktatása május 5-6-án került megrendezésre. A gyakorlaton a hallgatók több olyan élethelyzettel szembesülnek az egészségügyi ellátás során, mellyel szimulálják a „nem kórházi” körülmények jelentette nehézségeket az orvosi munkában.

A gyakorlat épít a fegyveres konfliktusok, katasztrófahelyzetek során kialakult környezeti és pszichés megterhelésekre, mely problémákkal az első ellátó mentőszemélyzet illetve orvos találkozik először.
Az orvostanhallgatók szembesülhetnek a katasztrófa következményeként menekülő tömegek jelentette egészségügyi, szociális problémáival.

Ebben az évben is, az előző évekhez hasonlóan, csatlakozott az oktatáshoz a Hajdú Rendészeti Sportegyesület, akik a hallgatókat az esetlegesen egészségügyi szervet ért támadások elhárítására, annak kezelésére készítették fel.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább