Hírek

CSATLAKOZZ TE IS ÖNKÉNTESNEK!

Ilka Kovács

2018.07.26

Az elkövetkező években számos nagy volumenű projektet indítunk el, így felhívást indítunk olyan önkéntesek számára, akik szívesen csatlakoznának a Debreceni Egyetem több mint 10 éve folyamatosan fejlődő karitatív szervezetéhez, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjához. A projektek során sok ismert feladattal kell szembe néznünk, amihez úgy érezzük bővítenünk kell csapatunkat. Azonban az állandó feladataink mellett gyakran kell felkészüljünk nem várt eseményekre is, így célunk, hogy minél több szakemberünk legyen a csapatban.

Milyen önkéntesre van szükségünk?
Számos olyan szakterület van, ahol fejleszteni és bővíteni kívánunk így sok ember találhatja meg a számításait nálunk. A folyamatos programok és képzések mellett, új területeken is elkezdjük a munkánkat. Ezen tevékenységekhez keresünk olyan önkénteseket, akik egy dinamikus, jó hangulatú csapathoz kívánnak csatlakozni akár orvosként vagy más szakterületen, amit a mentési és karitatív tevékenységhez tudunk kapcsolni.

Szakterületek:
Egészségügyi (orvos, mentőtiszt, orvostanhallgató, ápoló, gyógyszerész)
Olyan egészségügyi szakembereket várunk, akik szeretnék magukat kipróbálni nem hétköznapi körülmények között a szakmájukhoz kapcsolódóan. Számos külföldi és belföldi bevetésen vettünk részt a korábbi években is és az ilyen mentési akciók során minden esetben orvosi, műszaki és kutyás mentőcsapatot állítunk fel.

Műszaki
Ezen szakterülethez talán a legfontosabb, hogy lelkes, rátermett személyeket keresünk. Nem hátrány, ha az alábbi szakterületen van tapasztalatod, de ha érdekesnek tartod a műszaki területet és szeretnél egy technikai mentésekben aktívan résztvevő szakirány tagja lenni, várjuk jelentkezésedet. (gépésztechnikus, hivatásos sofőr, autószerelő, gépjármű technikus, alpintechnikai szakember, búvár)

Mentőkutyás:
Olyan kutyások jelentkezését várjuk, akik jól motiválható, stabil idegrendszerű, megfelelő mozgáskoordinációjú négylábúval rendelkeznek. Fontos, hogy a kutyus ne féljen a hangoktól, agresszió mentesen képes legyen együtt dolgozni mind emberekkel, mind fajtatársaival. Előnyt jelent valamilyen előképzettség, de kölyök és idősebb kutyával rendelkező lelkes, kezdő párosok jelentkezését is várjuk.

Általános:
Olyan emberek jelentkezését várjuk, akik szívesen segítenének rászorulókon programjaink során, valamint bekapcsolódnának egyesületünk munkájába. A évek során számos tanyaprogramot, élelmiszer osztást, oktatást, mentőkutyás tréninget tartunk, melyekhez mind szervezésben, mind a programok gördülékeny lebonyolításában önkénteseket keresünk.

Ha ezek alapján magadra ismertél és csatlakozni szeretnél egy folyamatosan működő, új ötleteket megvalósító csapathoz, várjuk jelentkezésedet egy pár soros bemutatkozással és egy fotóval az ilka.kovacs@dekom.hu e-mail címre 2018. augusztus 31.-ig.
Az első közös találkozásunk és képzésünk 2018 szeptember közepén kerül megrendezésre, ahol megismerhetjük egymást.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Köszönetnyilvánítás

Ilka Kovács

2018.08.10

A Marnevall Kft. is részt vesz az életmentő kisbusz vásárlási kampányában! A magánszemélyek támogatása mellett Egyesületünk debreceni cégeket is megkeresett a gyűjtéssel kapcsolatban. Nagy örömünkre szolgál, hogy Markovits László, a Marnevall Kft. ügyvezetője 500.000 […]

Tovább

2018.07.01. – Idős eltűnt hölgy keresésében vettünk részt

Ilka Kovács

2018.07.26

2018.07.01.-én érkezett risztás az MMSZOSZ-től Egyesületünk irányába egy idős hölgyel kapcsolatban, aki 2018.06.28.-án délután otthonából ismeretlen helyre távozott, nagy mennyiségű gyógyszert vitt magával. Csapatunk készenlétben volt, azonban aznapra felfüggesztették a […]

Tovább