Hírek

“Családi kötelék” EFOP-1.2.1-15-2016-00018 azonosítójú projekt

László Mindák

2020.05.17

Megvalósítási időszak: 2017.02.01.-2019.02.01.

Megvalósítási helyszín: Sáp község

Támogatás mértéke: 100%

A projekt általános célja a családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javítása, a családi élettel kapcsolatos negatív jelenségekkel szembeni prevenció megvalósítása. Fő cél az országos szemléletváltás előmozdítása, a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban.

A „Családi kötelék” című projekt megvalósításával hozzájárulunk a család társadalmi szerepének megerősítéséhez, a családi kohézió növeléséhez, a családok életvezetési kompetenciáinak fejlesztéséhez, elősegítve a fiatalok családi életre való felkészülését, ösztönözve a generációkon átívelő együttműködést, valamint életvezetési és egészségfejlesztési, valamint mentális egészséggel összefüggő támogató szolgáltatásokkal segítik a krízishelyzet megelőzését és támogatják a már krízishelyzetbe került családokat.

Egyesületünk pályázata a harmonikus családi életre, a családok összefogására, családbarát közös programok, rendezvények szervezésére, a gyermekvállalás népszerűsítésére irányul, és e tevékenységen belül tanácsadást, lelki gondozást, a gyermekfelügyelet megszervezését, segítségnyújtást is vállal.

Olyan közösségi programokat szervezünk, melyben a családok, mint a társadalom legkisebb szocializációs közege élményekben gazdagodik, kohéziója erősödik.

A projekt kiemelt célcsoportja: hátrányos helyzetű településen élő fiatalok, gyermekes szülők, házasságkötésre, gyermekvállalásra készülő párok, a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérő anyák és apák, a társkeresés és a felelős párkapcsolati magatartás iránt érdeklődő fiatalok és más, párkapcsolati, házassági és egyéb családi ügyekben tanácsadást, segítségnyújtást igénylő személyek.

A projektben dolgozó munkatársaink, együttműködnek a település szociális, oktatási, kulturális, egészségügyi, közigazgatási intézményeivel, így gyors és hatékony segítséget tudnak nyújtani a családok hétköznapi problémáinak megoldásaihoz.

A projekt végrehajtása során nem csupán segítséget kívánunk adni, szemléletet is szeretnénk formálni és figyelmet irányítani a család nemes intézményére, a családi élet szépségeire és a gyermekvállalás csodájára.

A projektben megvalósuló tevékenységek:

A családalapítás előtt álló fiatalok és fiatal szülők felkészítése a családi életre, a konfliktuskezelési, életviteli, életvezetési, válságkezelési, kompetenciáik erősítésével:

 • Családi életre nevelés kamasz fiataloknak,
 • Szociális kompetenciafejlesztő tréningek,
 • Házasságra való felkészítő foglalkozások,
 • Baba-mama/papa klub.

A munka és a család összeegyeztethetőségével kapcsolatos ismeret és kompetencia-fejlesztés:

 • GYES-ről, GYED-ről visszatérők számára munkavállalási tanácsadás,
 • Álláskeresési tréning,
 • Digitális kompetenciafejlesztés,
 • Családi és munkavállalói kompetenciafejlesztő foglalkozások.

A nemzedékek közti együttműködés erősítése, a családon belül a generációk közti együttműködés javításával, az idősebb generáció aktívabb bevonásának elősegítésével:

 • Családbarát közösségépítő rendezvények,
 • „Családi kötelék” Családi Sport Nap,
 • „Legfőbb kincsünk az egészségünk” Egészségnap.

 • Elérhetőségeink:
 • info@dekom.hu
 • +36-54/466-137
 • +36-20/2233-566

További híreink

“Családi kötelék” EFOP-1.2.1-15-2016-00018 azonosítójú projekt

László Mindák

Megvalósítási időszak: 2017.02.01.-2019.02.01. Megvalósítási helyszín: Sáp község Támogatás mértéke: 100% A projekt általános célja a családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javítása, a családi élettel kapcsolatos negatív jelenségekkel […]

Tovább

„Együtt Sápért – helyi kisközösségek fejlesztése” EFOP-1.3.5-16-2016-00004 azonosító számú projekt

László Mindák

2020.04.29

Az „Együtt Sápért – helyi kisközösségek fejlesztése” EFOP-1.3.5-16-2016-00004 azonosítójú projekt célja új kisközösségek létrehozásának, fejlesztésének elősegítése a helyi igényekre alapozva, valamint a már meglévő közösségek megerősítése. A projektünk a fiatalok, […]

Tovább