Hírek

Egyetemisták, önkéntesek oktatása

Varga Kristóf

2012.09.23

Egyetemi oktatás
Minden évben egyetemi tantárgyként oktatjuk a speciális körülmények között történő orvosi munka alapjait, nemcsak elméletben, hanem terepen, interaktív formában. A gyakorlati oktatás során viharkárokat, katasztrófa helyzeteket szimuláljuk, ahol a hallgatók biztonságos körülmények között gyakorolják az elméleti oktatások alkalmával szerzett ismeretanyagot. Évente 50 hallgató vesz részt a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelem pályáján és a Bükkben rendezett gyakorlatainkon, ahol betekintést nyerhetnek a tábori körülmények között folyó egészségügyi, logisztikai, biztonságtechnikai viszonyokba.
Részt vehetnek segélyező és karitatív tevékenységünkben is.

Elsősegélynyújtás, alapszintű újraélesztés oktatása
Nagyon jó tapasztalatokat és pozitív visszajelzéseket kapunk az általános- és középiskolai tanulóknak tartott bemutatóinkról, ahol elsősegélynyújtást, alapszintű újraélesztést és ehhez kapcsolódó ismereteket hallgatnak és gyakorolhatnak a fiatalok. Oktatásunkat nemcsak tanóra keretében, hanem nyári táborok látogatása formájában is végezzük.

Vízi mentés oktatása
Minden év  augusztusában a tiszafüredi szabad strandon 2 napos „vízi mentési” oktatást és gyakorlatot tartottunk orvostanhallgatók, együttműködő partnereknek szakembereinek, laikusoknak.

 

 

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább