Hírek

Záróvizsga a Bükkben

Varga Kristóf

2013.05.07

A “Speciális mentés alapjai” két féléves egyetemi tantárgyunk záróvizsgáját  immár hagyományosan a Bükkben, Szentlélek közelében tartottuk 2013. május 3-5. között.

A helyszín koordinátái: N480 06 58E200 32 45

Az orvostanhallgatók a korábbi elméleti és gyakorlati foglalkozásokon szerzett tudásukról tábori körülmények között adtak számot.

Sátorfalu, sátorkórház felépítése, a szükséges infrastruktúra kiépítése; kb. 12 km hosszú útvonalon szituációs helyzetekben műszaki mentés, terepjáró használata, terület megtisztítása; eltűnt személyek, sérültek felderítése, megtalálása mentőkutyával; a helyszíneken  sürgősségi beavatkozások elvégzése; a beteg biztonságos szállítása volt a feladat többek között. A terep viszonyok melletti  speciális mentési gyakorlatokat GPS használatával, alpin- és kötéltechnika alkalmazásával is nehezítettük. A Hajdú Rendészeti Sportegyesület az elméleti és gyakorlati oktatásunk állandó  meghívott vendégelőadója  és színfoltja is egyben. A HRSE oktatói vészhelyzeti magatartás tréninggel, vészhelyzeti kommunikáció alapjaival, önvédelmi és kondicionális képességet fejlesztő tréninggel, illetve a terepen történő mozgás taktikáival járultak hozzá a 3 napos gyakorlathoz és vizsgához.

Köszönjük szépen minden csapattagnak, oktatónak, partnernek az odaadó munkáját és segítségét, mellyel a 2012/2013. évi kreditkurzusunk megvalósulásához hozzájárult.

A rendkívül hangulatos mentési gyakorlatról, záróvizsgáról és DEKOM csapatépítő tréningjéről néhány pillanatkép ad szép emlékeket számunkra.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább