Hírek

Mikulás a Gyermekklinikán

Edit Gyapjas

2018.05.22

A Debreceni Egyetem karitatív szervezete, a DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja) idén is elhozta Mikulását a Gyermekgyógyászati Intézetben gyógyuló kis betegekhez.

A Mikulás 2016. december 05-én délután érkezett a Gyermekgyógyászati Klinikára, a DEKOM Mentőkutya-szánján!

Természetesen a hűséges segítői (Marci és Alma) is jelen voltak végig, amíg a Mikulás minden gyermeknek kiosztotta a csomagjait.

Mivel a Mikulás nem ért az orvosláshoz, a DEKOM segítőt is hívott az Egyetemre, konzultáció céljából. A vizitet Dr. Lala bohóccal (Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány) végezte, aki nemcsak vizsgálta, hanem egy-egy énekkel, verssel és sok-sok nevetéssel segít a gyors gyógyulás elérésében.

Az idei Mikulásunkhoz ismét nagy számban csatlakoztak a Debreceni Egyetem hallgatói is, akik a szétosztásban, mint a Mikulás krampuszai vettek részt a Klinikán. A Hallgatói Önkormányzat bevonásával nemcsak játékok, ceruzák, rajzlapok gyűltek, hanem tetemes csokimennyiség is.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Keretmegállapodás született a Külgazdasági és Külügyminisztériummal

Ágnes Késmárky

2021.02.28

2021. február 16. a DEKOM életében egy újabb fordulópont lett.A Külgazdasági és Külügyminisztérium szakmai döntése alapján, keretmegállapodás formájában bízta meg a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportot a külföldi egészségügyi […]

Tovább

Óévbúcsúztató szilveszteri ajándék a tanyavilágban

Ágnes Késmárky

2020.12.30

2020. december 29-én, hagyományainkhoz híven, szilveszter napjához kapcsolódva ellátogattunk a Debrecen környéki tanyavilágba. A járványügyi intézkedéseket maradéktalanul, szigorú rendben követtük. A veszélyhelyzetre való tekintettel az orvosi ellátást, illetve a kapcsolódó […]

Tovább