Hírek

Orvostanhallgatók oktatása a Debreceni Egyetemen 2019. novemberében

Ágnes Késmárky

2020.12.22

A Debreceni Egyetem karitatív szervezete, a DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja) a külföldi és hazai mentések, adományosztás, egészségügyi szűrések mellett fontos feladatának tekinti az orvostanhallgatók felkészítését és bevonását a karitatív munkába. A két féléves tantárgy keretén belül tanulhatják meg a hallgatók a „különleges” körülmények, katasztrófa- és háborús helyzetekben történő orvosi és egészségügyi tevékenységet.

Az oktatás mellett több szakirányban folyamatos kutatómunka folyik, melyek elősegítik a speciális beavatkozások minél pontosabb kivitelezését, koordinálását.

A gyakorlaton a hallgatók több olyan élethelyzettel szembesültek az egészségügyi ellátás során, mellyel szimulálták a „nem kórházi” körülmények jelentette nehézségeket az orvosi munkában.

A gyakorlat épített a fegyveres konfliktusok, katasztrófahelyzetek során kialakult környezeti és pszichés megterhelésekre, mely problémákkal az első ellátó mentőszemélyzet illetve orvos találkozik először. 

Az orvostanhallgatók szembesülhettek a katasztrófa következményeként menekülő tömegek jelentette egészségügyi, szociális problémákkal.

 

A Hajdú Rendészeti Sportegyesület oktatói felkészítik a hallgatókat az esetlegesen egészségügyi szervet ért támadások elhárítására, annak kezelésére.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Gyermeknap 2021

Ágnes Késmárky

2021.07.19

Gyereknapi programokat szervezett a DEKOM több településen. Kovácsné Futó Dorina és Kovács Krisztián koordinálásával, több száz gyermek arcára került mosoly ezen a napon. A Magyar Élemiszerbank egyesület jóvoltából több 10 […]

Tovább

Egyetemi oktatás “különleges” formában

Ágnes Késmárky

Ebben az évben tényleg „különleges” formában zajlik az oktatás. A pandémia miatt online formában kell megtartani a gyakorlati képzéseket is, mely újabb ötleteket szült a kivitelezés kapcsán. A május 8-án […]

Tovább