Hírek

A DEKOM Mikulása ellátogatott a gyermekotthonokba is

Ágnes Késmárky

2020.12.29

A Debreceni Egyetem karitatív szervezete, a DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja) a veszélyhelyzet ellenére, idén, 2020-ban is elhozta a Mikulását, és vele együtt a karácsonyi meglepetéseit az Észak-alföldi Régió gyermekotthonaiba.

A karácsonyi járat menetrendjéről annyi volt tudható, hogy 2020. december 18-án több gyermek- és családotthont látogat végig az Észak-alföldi régióban.

9.00- Kisléta- Ápoló-gondozó Intézet

10.30-Nyírbátor- Gyermekotthon látogatása

12.20- Nyírbogát Ápoló- gondozó Intézet

Az adományok szétosztása mellett egy karácsonyi meglepetéssel készültek a gyerekeknek, illetve az Intézetnek. Az egész napos program során Lala-bohóc és Bohócdoktor kollégái szórakoztatták a gyerekeket.

Ezeken a napokon kb. 500 gyermeket látogattunk meg. A látogatást és az adományosztást több napos előkészület előzte meg. Az adományok szortírozása mellett ózongenerátoros fertőtlenítés és az adományok több napos pihentetése előzte meg a kiosztást.

Természetesen a látogatásokat is a járványügyi előírások legszigorúbb betartása mellett kiviteleztük, ezek mellett fontosnak tartottuk, hogy legalább egy maroknyi boldogságot csempésszünk be az otthonokban élő gyermekek életébe, jelen helyzetben is.

Ebben az évben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Debreceni Élelmiszermentő Hálózat hozzájárulásával és a társszervekkel, egyéni felajánlásokkal történt gyűjtések jóvoltából kb. 800 kg élelmiszert, ruhát, háztartási eszközöket tudott szétosztani a DEKOM a rászoruló gyermekek és  családotthonok között.

Az idei karácsonyi programokhoz ismét csatlakoztak a Debreceni Egyetem hallgatói is.

A Debreceni Egyetem Hallgatói tetemes csoki mennyiséget gyűjtöttek, amelyeket gyermekek nagyon vártak.

  • Elérhetőségeink:
  • info@dekom.hu
  • +36-54/466-137
  • +36-20/2233-566

További híreink

Keretmegállapodás született a Külgazdasági és Külügyminisztériummal

Ágnes Késmárky

2021.02.28

2021. február 16. a DEKOM életében egy újabb fordulópont lett.A Külgazdasági és Külügyminisztérium szakmai döntése alapján, keretmegállapodás formájában bízta meg a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportot a külföldi egészségügyi […]

Tovább

Óévbúcsúztató szilveszteri ajándék a tanyavilágban

Ágnes Késmárky

2020.12.30

2020. december 29-én, hagyományainkhoz híven, szilveszter napjához kapcsolódva ellátogattunk a Debrecen környéki tanyavilágba. A járványügyi intézkedéseket maradéktalanul, szigorú rendben követtük. A veszélyhelyzetre való tekintettel az orvosi ellátást, illetve a kapcsolódó […]

Tovább